Translate

pátek 11. srpna 2017

léto 2017-cyklovýlet-Týn n.Vltavou-Hluboká n.Vltavou-27 km

Letošní dovolenou jsme trávili nedaleko Písku, a tak se i naše výlety v tomto jihočeském kraji odehrávaly.
1. cyklovýlet jsme si naplánovali z Týna n.Vltavou až do Hluboké.
Nijak zvlášť jsme se na tento výlete nepřipravovali, ani jsme pořádně nekoukli na mapu, prostě jsme se jednoho odpoledne sebrali, autem dojeli do Týna, kde jsme ho přímo u řeky zaparkovali a vyrazili na kolech po cyklostezce směrem na Hlubokou.
Zpočátku se jevila cyklostezka mírumilovně, linula se kolem řeky a my si bláhově mysleli, že to tak bude po celou dobu.
Ale ouha!!!

..nějak se nám ta cyklostezka od řeky odpoutala a začla se stáčet do kopců....

...když jsme měli v nohou asi tak 11 km, zastavili jsme se u této kapličky v jedné vesničce a dali si pivko na osvěžení. Původně jsme předpokládali, že trasa bude dlouhá asi tak 16 km tam a 16 km zpět a že to hravě za odpoledne dáme....když v tom se dcerka pořádně ponořila do map v telefonu a zjistila, že to neni 16 km, ale 27 km a to jen cesta tam!!!
Bylo po čtrvrté hodině odpolední a představa, že musíme v těchto kopcích  ujet ještě 16 km tam a celých 27 km ještě zpět, tak nás  začal humor opouštět.
Jako na potvoru jsme měli objednanou večeři v našem zařízení na sedmou, a tak nám nezbylo nic jiného, než vymyslet, co dál.
Buď se všichni vrátit k autu a nevidět tak zámek Hlubokou a nebo se rozdělit.
Zvolili jsme variantu druhou. 
Manžel, jako řidič se vrátil do Týna k autu a já  s dětma dojela až na Hlubokou, kam pro nás manžel přijel  a my tak nemuseli absolvovat ty kopce i zpět.


..posledních asi 6 km vedlo už kolem vody, tak jsme mohli s dětma zrychlit a mít tak čas se projít v zámecké zahradě na Hluboké.
Večerní slunce mělo něco do sebe, krásně totiž zámek nasvítilo.
Dorazili jsme sem asi tak v půl šestý, tak jsme měli čas v zahradě pobýt a než manžel dorazil, jsme si ještě u kostela na náměstí stihli dát pohár.
Odtud jsme odjeli už všichni autem, a tak jsme i tu večeři stihli:-)
Jen nevím, co by bylo, kdyby se Valča do těch map nekoukla:-)





Žádné komentáře:

Okomentovat