Translate

středa 26. února 2014

nové věšáky

Vítejte v naší koupelně:-)
Je to místnost, kterou jsme zrekonstruovali před 13-ti lety jako první. A tím, že byla jako první, na ní padlo docela dost peněz, takže jsme museli v konečných úpravách začít šetřit. Pvní, na čem jsme šetřili, byly věšáky na ručníky. Raději jsem je ani nevyfotila, ale byly plastové, původně bílé, po pár letech poněkud zežloutly a hlavně se na ně pověsily dva ručníky a to bylo maximum, co unesly. Dnes už vím, že šetřit na takové věci, která se každodenně používá, se nevyplácí. Léta jsem to řešila různýma přídavnýma nalepovacíma háčkama, ale to taky nebylo ono.....


Až minulý týden, kdy jsme jeli do Ikei pro novou kuchyň /o tom později:-)/, jsem tam spatřila něco úžasného. Tak rozhodně a rychle, jsem snad ještě nikdy nic nekoupila. Píšu rozhodně, protože jsem jinak strašně nerozhodný střelec, ale tohle mě tak padlo do oka, že snad nic lepšího jsem ani objevit nemohla:-) Bylo to přesně to, co naše koupelna už léta  potřebovala. Hned jsem věděla kolik kusů potřebuji a kam je přesně dám:-)


včera jsem se dočkala namontování. Konečně mám kam pověsit těžké župany, které před tím byly právě na těch nalepovacích háčkách, které jsem několikrát do týdne spíše našla na zemi než na zdi, a konečně je tu i místo na právě používané ručníky, na domácí oblečení.....
No řekněte sami:-)


Jsou kovové, takže základ úspěchu:-) Koupila jsem dva jednoduché a dva s mřížkou. Jeden jednoduchý jsem  umístila hned vedle umyvadla, druhý za dveře-mezi dveře a topnou spirálu. A ty s mřížkou jsem dala jeden nad pračku a druhý mezi topnou spirálu  nad normální topení a okno. Svojí velikostí sem padly jak kdyby byla koupelna připravená přesně na ně:-)







mějte krásný den
vaše Pavla

úterý 25. února 2014

večerní mňamka ke kafíčku:-)

Krásný večer, mé milé čtenářky
včera v tuto dobu, jsem tu tak seděla s manželem a neustále nás honila mlsná...a nebylo nic. Tak jsem se dnes polepšila a upekla švestkový koláč a švestkového šneka.
Je to recept z blogu od Marki, už ho mám delší dobu opsaný a dnes na něj došlo:-)






Zde je vidět postup: 
Necháte vykynout těsto, po vykynutí ho potřete tvarohem s cukrem a kapkou mléka, stočíte do šneka, položíte na pečicí papír a  do škvíry nakladete švestky a dáte péct.

Z jedné várky těsta jsem udělala jednoho šneka a z druhé várky klasický švestkový koláč s drobenkou
Přeji dobrou chuť!





neděle 23. února 2014

Obýváková

Vítejte v našem obýváčku:-)
tady to prostě miluji a relaxuji:-)
Dům je starý asi tak 60 let, já tu bydlím 13 let a za tu dobu prošel dům spoustou rekonstrukcí. Nejdříve jsme si dolní byt přizpůsobili pro dva lidi. Poté , co se narodili děti, se museli provést nové úpravy, tu něco zazdít, tu zas něco vybourat...a tak to jde pořád dokola:-) Pak se uvolnil i horní byt a děti o trochu povyrostli, tak se začala další rekonstrukce, a to ta, že se začlo horní patro propojovat s dolním - na tom se pořád pracuje, nic méně, se pokojík v přízemí změnil na jídelnu, která je propojená s obývákem a dětem jsme udělali pokojíky v patře. 


dříve jsem milovala barvy, a tak jsme malovali každý pokoj jinou barvou, né-li dvěma... ale jak tak čas letí, tak jsem najednou začla toužit po přírodních barvách, po jednoduchosti, ale zároveň útulnosti a celý barák se nese v jednom stylu a duchu. 
Výmalba je už jen ve smetanovém odstínu a v každé místnosti najdete aspoň jeden pruh s cihličkama. Nevěřili by jste, jak dokáží takové cihličky prostor zůtulnit.


Mám strašně ráda změny, nemohla bych mít neustále stejný závěs nebo ubrus a koukat na ně několik let. Proto si myslím, že když se sjednotí výmalba a eventuelně doplní cihličkama, tak pak už jen stačí měnit látky na polštářích, na závěsech, na ubrusech...a můžete si změnit prostor i několikrát do roka

Jsem celkem kreativní člověk, což se odráží i v našem bydlení:-)



Jestli tímto někoho inspiruji, tak budu moc ráda, protože i já hledala dlouhé roky inspiraci právě  na netu. Mám to štěstí, bydlet ve starším baráčku, ve kterém se občas dají dělat zázraky a jsem za to moc vděčná.
 A taky jsem vděčná za mého muže, který mi plní moje přání a  plní je rád:-) 
dům je podle našich představ a plný lásky a toho si moc vážím.
Mějte krásný večer
vaše Pavla

Krásné předjaří všem

Zdravím vás, mé milé čtenářky
dnes je tak nádherný den, že mi to nedalo a musela jsem vyběhnout s foťákem a vše zdokumentovat. Loni v tuto dobu byly strašné mrazy a všude bílo...ale né, že by mi to nějak vadilo....už se nemůžu dočkat jara, až všechno pokvete a hlavně bude teplo....to já ráda:-)





Užívejte tyto krásné slunečné dny a dobíjejte baterky:-)

vaše Pavla

čtvrtek 20. února 2014

Keramika - novinky


Zdravím vás mé milé čtenářky:-)
 dostávám od vás spousty milých  mailíků, kde mi chválíte keramiku a já si toho moc vážím a děkuji. Je to spousta práce a času, ale když pak vyndám z pece hotové výrobky, tak si řeknu, že to za to stálo. 
Dnes vám představuji naprosté novinky pro tento rok.
 Všechnu keramiku, kterou vám tu ukazuji, sama vymýšlím, sama vyrábím, sama balím a sama odesílám k novým majitelům:-)
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
 NEKOPÍRUJI a o to více mě mrzí, když najdu kopie mých výrobků u někoho jiného-nebudu jmenovat, ale pokud chce člověk dělat takovouto práci, která vyžaduje notnou dávku kreativity a nápaditosti, tak by měl především vycházet ze svých nápadů, a pokud je nemá, tak by asi s touto prací neměl vůbec začínat.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++
DĚKUJI, ŽE RESPEKTUJETE AUTORSKÁ PRÁVA
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++  

A jelikož se nám blíží velikonoce, tak jsem si pohrála s touto slepičí konvicí.  Vyšla přesně podle mých představ, což se né vždy podaří:-) a tak si vám ji tu dovolím prezentovat. Hodí se jak na čaj, tak na kávu, ale i na kakao. Vysoká je i s hřebínkem 19 cm.



Moc pěkně vyšly i tyto něžné misky. Jsou v páru, jedna nižší a širší, druhá hlubší a vyšší


A další kousek , na který jsem docela pyšná. Je to dóza na cokoliv. Já je doma používám na cukr, sůl, bombony......Možná vás napadne i jiné využití:-)


no a opět něžné misky, tentokrát s lila květem. 


Všechnu mojí keramiku najdete 
ZDE 
Pokud máte jakékoliv dotazy, můžete mě kontaktovat 
 pavla.blahova@seznam.cz 


sobota 15. února 2014

Keramika - dózy na vařečky


Zdravím vás mé milé čtenářky. 
dnes bych vám ráda představila dózy na vařečky, kterých nikdy není dost:-) Pro někoho dóza na vařečky , pro jiného váza na větve.
Vlčími máky jsem se nechala inspirovat loni na dovolené v Anglii na venkově.  Už dlouho jsem  u nás neviděla tolik vlčích máků na jednom místě, jako tam. 
No řekněte sami:-)






V Čechách jé této krásky čím dál tím méně, škoda. 
Bohužel i máku setého člověk už moc nenajde, ale přeci jen jsem měla loni štěstí. Při cestě na Lipno, jsme objevili hned 4 pole:-) No řekněte sami, ale to jsem tam prostě nemohla nechat. Do teď mi makovice zdobí interiér. A tak se o to ráda podělím i s vámi:-)







inspirace je všude  kolem nás, jen se stačí dobře dívat a pozorovat.
 A to vše se pak odráží v mojí keramice:-)

dóz už mi  pod rukama prošlo dost, ale vlčí máky vedou:-)
dózy dělám vysoké 16 cm o průměru 10 cm

veškerou mojí keramiku najdete 
ZDE 
++++++++++++++++++++++++++++++++++
mějte krásný povalentýnský večer a užívejte všech krás, které jsou všude kolem nás
vaše Pavla

pátek 14. února 2014

...jsem dojatá


Zdravím vás mé milé čtenářky a zároveň všem přeji krásného sv. Valentýna

++++++++++++++++++++++++++

Sv. Valentýn nepatří  k svátkům, které doma držíme, o to více mě dnes dojali naše dětičky. Už jsou ve věku, kdy zvládnou přijít ze školy sami, stejně jako dnes. Dnes to ale vzali se zastávkou v místním obchůdku a koupili mi tohle krásné přání. Bylo to tak nečekané a krásné, až mě to dojalo. Dali dohromady těžce našetřené korunky, jen aby mě potěšili...a to se jim povedlo. 
....nejde tak o to přání, ale o to, že je tohle vůbec napadlo.


" Všechno nejlepší
Ať všechny Tvé sny se stanou skutečností
a skutečnost, ať předčí Tvé sny"
+++++++++++++++++++++++




Užijte si dnešní, pro někoho významný večer a radujme se z maličkostí
vaše Pavla